פעילות

מפגשי טאי צ'י

יש כרגע שני מפגשי טאי צ’י שאני מעביר במהלך השבוע, שניהם בתל אביב:
1. בימי שלישי בשעה 18:00 בחצר של קפה שפירא
2. בימי רביעי בשעה 9:00 בחוף ירושלים
בתרגול אנחנו מתחילים בעבודת הזוגות של הטאי צ’י (טוי שו) דרכה לומדים הכי טוב את המכניקה של הטאי צ’י ובסוף מתרגלים את העבודה העצמית של הטאי צ’י הפורם/קאטה, שבעזרתה אפשר להמשיך לעבוד לבד. 
בעבודת הטאי צ’י משפרים בו זמנית יכולות בשלשה אספקטים שונים וחשובים: 
א. התעמלות – תרגול הטאי צ’י הוא התעמלות פונקציונאלית מעולה שעובדים בה על יציבות, כוח, ומוטוריקה עדינה של כל הגוף בצורה חזקה, נעימה ובטוחה.
ב. לחימה – הטאי צ’י הוא אומנות לחימה שמלמדת מיומנויות קרביות שונות וחשובות. צריך להדגיש ולומר שהטאי צ’י הוא לא אומנות לחימה רגילה שבאה “לנצח” את היריב, אלא אומנות לחימה ששואפת להכריע את הקרב ללא פגיעה ביריב או בכבודו. 
ג. תקשורת – תרגילי הזוגות של הטאי צ’י דורשים שיתוף פעולה והקשבה רבים בין המתרגלים, דבר שמכריח אותם ללמוד לתקשר באופן מיטיב.
השילוב של שלשת האספקטים האלו של תרגול הטאי צ’י הופכים אותו למשתלם באופן מיוחד.

מפגשי דיבור קשוב

הדיבור הקשוב הוא תרגול נוסף שאני מציע. אין כרגע מפגש קבוע אבל זה בדרך, אם יש לכם עניין מוזמנים לפנות אלי. עיקר המפגש הוא לתרגל את עקרון הדיבור הקשוב.

מפגשי יעוצעיסוי

היעוצעיסוי הינו טיפול שאני מציע באופן פרטני. הוא משלב בתוכו הגיון טיפולי שצברתי בעיקר מנסיון ארוך שנים כמטופל בצורות שונות, אבל גם מעבודת התרגול שלי ומלימודי טיפולים פרופר שלמדתי (יעוץ פילוסופי ושיטת אילן לב).
כמו שמופיע בשמו הטיפול כולל יעוץ מילולי ו/או עיסוי גופני.
בתחילת התהליך אנחנו נדבר, נכיר, נבין את הצרכים ואת מה שיש לי להציע ונראה אם זה מתאים. נבין איזה סוג טיפול אנחנו רוצים לעשות – שיחתי, עיסויי או השילוב ביניהם.
בעבודת היעוץ שאני מציע נשוחח על הקשיים שהובילו אותך לפנות אלי. אם לא אבין משהו אשאל ואם לא אסכים עם משהו שנאמר אומר זאת ונדון בדברים. בהמשך אומר את דעתי על הבעיות ואציע להן פתרונות. אבקש ממך לומר אם משהו לא מובן או לא מוסכם עלייך ואז נדון בזה. 
בצורת עבודה זו המטופל (הכוונה גם למטופלות) לומד לדייק את הדיבור שלו, לומד לעמוד על שלו, מקבל בירור של הנחות היסוד שלו שרלוונטיות לבעיות שלו ומקבל הצעות איך לפתור את הבעיות האלו. 
בעבודת העיסוי שאני מציע אני מפעיל על גופכם לחץ בצורות שונות (כמו בשיאטסו, עיסוי תאילנדי, שיטת אילן לב או עיסוי רקמת) ומבקש מכם:
א. לעצור אותי אם וכאשר משהו שאני עושה לא נעים לכם.
ב. לתקן אותי (מיקום, מידת לחץ או כל דבר אחר) כדי שיהיה לכם מדוייק יותר.
ג. להתנגד פיזית ללחץ שאני מפעיל (נגיד אני מזיז לכם את הזרוע אז אתם יכולים מיוזמתם או שאבקש מכם להתנגד להזזה הזו שלי) כדי להעצים את העיסוי.
ד. לזוז או לשנות פוזיציה כשאתם רוצים.
בשני המהלכים ההגיון הטיפולי הוא זהה: איתגור קשוב, מידתי ותומך למטופל במקומות בהם הוא חלש כדי לחזקו ולהחכימו בהן.